Eliteladies ger sminktips och produkttips!

Smink är kul! Så är det bara, och tycker du som vi så är detta artikeln för dig. För även om man tycker att det är kul så kan det vara svårt att få till det exakt som man vill. Det finns lite smarta tips som vi vill dela med oss av som förenklar sminkproceduren när du ska ut med dina vänner.

Väldigt mycket har hänt under de senaste åren med sminkprodukter och hur vi sminkar oss, något som är riktigt hett just nu är contouring som innebär att man skulpterar fram ansiktet och framhäver kindbenen, smalnar av näsan och trollar bort dubbelhakan. Innan du börjar med detta så lägger du din egen foundation som grund.

Det ser ut ungefär så här innan det har tonats ut med en mjuk pensel. Mörk skugga läggs under kindbenen för att skugga fram dem och framhäva. Pannan smalnas av genom att man lägger lite mörka skuggor i ytterkanterna. Mörk skugga läggs också på kanterna av näsan för att smalna av dem. Sedan så highlightas pannan, under ögonen, längs näsbenet och i pannan för ytterligare effekt. Tänk på att använda en matt mörk skugga när du jobbar med contouring. En riktig drömprodukt att ha i sminkväskan är denna från Anastasia som är riktigt lätt att jobba med och som har flera olika nyanser. När man är klar med sin skulptering så lägger man lite rouge på kindbenen för en fräsch och naturlig känsla.

När basen är klar så kan man börja jobba med ögonen och då finns det en liten oskriven regel. Vill man ha mycket ögon makeup med sotade ögon och markerade ögonbryn och rejält med maskara så kan man tänka på att istället ha naturliga läppar i nude eller annan neutral färg som ljus aprikos eller kanske bara ett lipgloss. Detta för att skapa en balans, det blir lätt för mycket om man dessutom har rejält med färg på läpparna. Men det är vad vi tycker. Vill man däremot ha ett par läckra röda läppar kvällen till ära så är det riktigt snyggt att komplettera det med en ljusare basögonskugga och en snyggt målad eyeliner med en lätt vinge som pekar upp mot ögonbrynet.

När man bara ska ha en vanlig vardagsmakeup så kan man skippa allt detta ovan och istället satsa på en lite lättare makeup som går snabbt. Då räcker det med en tonad underlagskräm, lite puder på det, ett lätt svep med rouge eller bronzer över kindbenen, lite maskara och sedan avsluta med lite lipgloss.

Är du mycket osäker på hur du ska sminka dig så tycker jag att det bästa att gå till din närmaste kicksaffär eller make up store för att få tips och råd om hur du ska sminka dig. Det finns också sminkkurser som man kan ta som kostar runt femhundra kronor och då ingår också några av produkterna som använts på dig. På en sådan här kurs så lär du dig grunderna och sedan så är det bara att gå hem och öva. På youtube så finns också flera sminktutorials som kan ge tips och inspiration.