Höstens mode från Eliteladies

Höstens mode är det absolut roligaste av alla säsonger för nu handlar det verkligen om att klä sig i många olika matchande plagg. Jämför med vintern då man döljer allt bakom tjocka vinterkläder, vår och sommar handlar ofta om väldigt få plagg, typ en klänning och ett par sandaler, det är ju ingen riktig utmaning direkt. Dessutom så är man mycket mer laidback med makeup och hår under den varmaste tiden på året. För då har vi väldigt lite makeup och håret är saltigt och vindtorkat, härligt det med förstås men det är ju enkelt fixat.

När hösten kommer så har man efter sommarens naturliga look ett längt efter att dressa sig ordentligt och matcha med snygg make up. Och det är just därför höstens mode är det allra roligaste och mest utmanande. Hur ska vi se ut i höst då? Vad säger trenderna? Jo!

  1. I höst är det superhett med jeans med hög midja och utsvängda ben, kolla på bilder på dina föräldrar på 70-talet så hittar du rätt. Det är den absolut hetaste trenden i höst.
  2. Stickat i alla dess former, gärna i naturliga färger som vitt, grått, off white och beige. Stickade koftan är jättehet och kan bäras istället för ytterplagg under den tidiga hösten innan temperaturerna faller allt för mycket.
  3. Polotröjan gör comeback i höst, 90 tals favoriten är tillbaka och det med råge, vi ser den under klänningar och under västar. Och vi ser den på stickade tröjor då ofta i lite oversize-modell. Riktig het är den under en fuskpälsväst.
  4. Metallic och glitter är superduper hett i höst. Här kan du ta ut svängarna rejält och köra på en jacka i metallic eller ett par byxor, tröja i metallic och verkligen sticka ut. Eller så nöjer du dig med att ha olika metallic accessoarer som en sjal, örhängen, skärp eller skor. Glittrande stickade tröjor funkar kanon och då har du dessutom prickat in två trender i ett, stickat och glitter.
  5. Skräddat från topp till tå. Ett litet femininare herrmode kan man säga. Byxorna får gärna ha pressveck och vara lite utsvängda längst ner. Kavajen får gärna vara av modell längre och gärna uppknäpp under så kan du variera mellan att ha en blus eller kanske en polotröja i lite finare material.
  6. Asymmetriska plagg kommer vi se mycket av framöver. Blusar som är lite längre på ena sidan eller klänningar som går till ankeln på ena sidan och till knät på det andra. Riktigt snyggt.
  7. Kläder i maxilängd har vi sett på alla catwalks under hösten, gärna i spets. Byxorna får gärna vara lite för långa och voluminösa, maxiklänningar är riktigt hett och kombinera gärna detta med andra maxiplagg för att få den rätta känslan.
  8. När det kommer till färger så är det metallic, vitt, grått, vinrött, svart, orange och senapsgult som är riktigt hett. Även skarpa mönstrade plagg är otroligt hett.

Som vanligt så gäller det att sätta sin personliga prägel på trenderna så att det passar din stil, kropp och känsla på rätt sätt.